Kedvezményezett: Sásd Város Önkormányzata 
Konzorciumi partner: Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal
Elnyert támogatás összege: 205 617 102.-Ft
Megvalósítási időszak: 2018.08.01. - 2023.12.18.

A sásdi fedett piac megvalósítási helyszíne Sásd belterületén, a Rákóczi Ferenc és a Temető utca sarkán található, Sásd Város Önkormányzata 100%-os tulajdonában lévő 356 helyrajzi számú telken. A terület a sásdi Óváros és Belváros találkozásánál, a 66- számú főút kanyarulatában áll.

A fedett piacépület két különböző funkcióval bíró egységre bontható, a fedett csarnoktérre, és a kiszolgáló épület helyiségeire.

A piacépület épületgépészeti kialakításánál célszerű a fenntartható gépészeti rendszerek alkalmazása. A hőellátás levegő-levegő hőszivattyú beépítésével gazdaságos üzemeltetést eredményez.

A telken belül kialakítandó, a jogszabályi előírásoknak megfelelő, parkolóhelyek finanszírozása a TOP-2.1.2-16-BA1-2017-00007 számú projekt keretében történik, de biztosítani fogja a Piac épületének működéséhez szükséges parkolási lehetőséget is. Elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítése nem indokolt. A térségre jellemző jövedelmi és vagyoni helyzet alapján nem várható az elektromos gépjárművek elterjedése.

Akadálymentesítés keretében akadálymentes parkoló kerül kialakításra a piac bejáratához mérten 50 méteren belül. Biztosítva lesz az épület akadálymentes megközelítése és az akadálymentes mosdó.