Sásd Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a TOP_Plusz-3.3.2-21, Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése tárgyú felhívásra sikeres támogatási kérelmet nyújtott be önkormányzati épület felújítása, valamint gépjármű és konyhai eszközök beszerzése tárgyban. A nyertes pályázatnak köszönhetően önkormányzatunk 100 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt célja a helyi szociális infrastruktúra fejlesztése.

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BA1-2022-00018

Konzorciumi partner: Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal

A fejlesztés megvalósítási helyszínei: 7370 Sásd, Kossuth Lajos utca 1. és Szent Imre út 25-27.

A támogatás intenzitása: 100%

Megvalósítási időszak: 2023. 04. 01. - 2026. 03. 31.

A pályázatból az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

A sásdi Közösségi Házban működő főzőkonyha számára új eszközök beszerzése. A konyha jelenlegi eszközparkja már részben elavult, illetve hiányossá vált. Emiatt bővítésre és fejlesztésre szorul a növekvő igények hatékony kielégítése céljából.

A pályázati forrásból egy mikrobusz beszerzése valósul meg a szociális alapszolgáltatások biztosítása érdekében.

Az „Épület komplex energetikai korszerűsítése Sásdon” című projektünk energetikai fejlesztéseit kiegészítve jelen projekt tartalmazza a  7370 Sásd, Kossuth Lajos utca 1. című önkormányzati épület egyéb átalakítási munkálatait: az épület tetőszerkezetének cseréjét, belső válaszfal átalakításokat, festést, belső nyílászárók cseréjét, padlóburkolást és a villamosság teljeskörű felújítását. A két pályázatnak köszönhetően az épület teljesen megújul és a Sásdi Család- és Gyermekjóléti Központ új székhelye lesz.

Jelen pályázat átfogó célja a lakóhelyközeli szociális alapszolgáltatások fejlesztése és az emelt szintű ellátás biztosítása. A fejlesztés hosszú távú célja a szociális alapellátások infrastrukturális feltételeinek javítása, a szociális biztonság megteremtése és megőrzése, a térségben élők szociális helyzetének javítása, továbbá az életkörülmények javítása.

További információ kérhető:

Sásdi Közös Önkormányzati Hivatal
72/576-531, palyazat@sasd.hu