Filmklub

Helyszín:
Sásdi ÁMK Városi Könyvtára és Művelődési Központja
7370 Sásd, Szent Imre út 25-27.

A Filmklub vezetője:
Schóber József

Az előadások időpontja:
Minden hónap utolsó szerdája

"Értenünk kell a filmhez, a hozzáértő műveltség irányító ízlésével felkészülve, hogy ne legyünk kényre-kedvre kiszolgáltatva korunk legsajátosabb nagy szellemi befolyásának, mint valami oktalan elemi hatalomnak" - írja Balázs Béla.

A Sásdi Filmklub e hitvallást követve, valamint a filmtörténet kimagasló alkotásait kedvelő filmrajongók köréből alakult 1999-ben a sásdi Művelődési Központ és Könyvtárban, pótolván az 1992-ben megszűnt mozit. Célja az igényes szórakozáson kívül többek közt az, hogy képesek legyünk eligazodni az eltérő értékeket képviselő művek tengerében.

Első közös filmélmény: CINEMA PARADISO, Giuseppe Tornatere filmje -rekviem a moziért- a mozi varázsáról szól, egy mozigépész életének állít emléket. A filmklub öt éve meghívott vendégekkel és az évek során több mint 50 klubtaggal, havi rendszerességgel működik. Vezetője Schóber József pedagógus, filmesztéta főleg az európai filmművészet klasszikusai és napjaink filmjei közül válogatva, felejthetetlen élménnyel mutatja be azokat az alkotásokat, melyet előzetes egyeztetés után a klub tagjaival egyetértésben kiválaszt.